Tuve oktoberbarn 2007

Berättelser/dagböcker ur EC-livet
Dela gärna med dig av Er berättelse!

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Tuve oktoberbarn 2007

Inläggav mollyjones » mån dec 10, 2007 17:25

Hej! Tänkte att jag kanske skulle presentera oss och vårt pottande. Med det här forumet som bollplank hoppas jag kunna gå från EC light till EC hardcore B-)

Jag hade läst om EC under graviditeten och tänkt att det verkar spännande, sen av nån anledning dröjde det fem veckor innan vi vågade prova. Tuve kissade ju varje gång vi tog av blöjan, så det verkade löjligt till slut att inte erbjuda något annan ställe än skötbordet. Det blev handfatet i alla fall och han fattade snart galoppen, men verkade tycka det var lite tråkigt att hänga där och dingla vissa gånger. Nu har vi skaffat en BabyBjörn pottstol och han kissar glatt på den, myyycket bättte än handfatet tydligen. Roligare utsikt också, innan hade han bara trasigt kakel (vi renoverar) att titta på.

Vi fegar och använder tygblöjor, eftersom vi inte fattar hans signaler så bra. Vet ungefär hur ofta han kissar så det kommer nästan aldrig i blöjan om dagarna, men bajset är svårare och vi fattar inte när det är dags förrän ett ögonblick innan han sätter igång att spraka. Eller, vi förstår på hans gnällighet att han ska bajsa men det kan ändå dröja 45 minuter innan han kommer till skott och så länge vill han INTE sitta på pottan. Han har inte riktigt kopplat ihop pottan med bajs, bara kiss än så länge. Någon som har tips?

Jag har inte velat väcka eller rycka upp honom på nätterna för att potta, men han sprattlar, gnisslar och vrider sig flera gånger per natt och det verkar jobbigt för honom. Efter att ha läst runt här lite ska jag prova inatt att erbjuda pottan när han sprattlar, även om han inte vaknar helt av det själv. Jag vaknar ju ändå...

:blahblah: :ops: :-)
Användarvisningsbild
mollyjones
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 20
Blev medlem: mån dec 10, 2007 16:24
Ort: Göinge

Inläggav SkogsKajsa » mån dec 10, 2007 22:10

Hej, välkommen och va kul! :vågen:

Angående bajset, har du märkt av någon rodnat runt ögnbrynen och eller näsan när han ska till att bajsa? Både Lukas och Nemi har varit "ansträngda" innan och det har synts på att näsan varit lite uppspärrad och rödare än vanligt och även ögonbrynen har haft ett ansträngt utseende med rodnad.

Har du testat att stånka igång honom när han verkar vilja bajsa? Börja göra stånkljud eller, ännu bättre, kanske gå på toa själv ;-)

Att ta upp kissnödigt barn på natten har jag upplevt som väldigt positivt, Lukas hjälpte vi inte (regelbundet) på natten föränns han var över ett år gammal och då fick vi ju lära om honom att inte bara vakna och kissa ner sig.
Nemi däremot har jag hjälpt i så lång utsträckning jag klarat sen hon föddes och hon är nu torr på nätterna, behöver inte kissa alls nattetid längre och skulle väl egentligen kunna slippa blöjan då om det inte vore för att jag fattar så trögt på morronen när hon vill upp på toa :ops:
Bild Bild

Man får vara som man är när man inte blev som man skulle :-)
Användarvisningsbild
SkogsKajsa
Forumfixare
 
Inlägg: 3403
Blev medlem: mån sep 26, 2005 08:16
Ort: Värmland

Inläggav mollyjones » tis dec 11, 2007 15:34

Hej, tack! *känner mig välkommen*

Jag ska kolla in ansiktet lite närmre när han är på väg att bajsa nästa gång. Problemet är att han ofta är gnällig och vill äta samtidigt, och inte alls sitta på pottan, det krockar ofta och sen blir han arg när jag avbryter amningen för att byta på honom. Men jag kan inte minnas att han bajsat när han suttit sjalen mer än en gång och det var längesen (hur jättelängesen det nu kan vara när man är tio veckor...). Ska testa att stånka lite också :-)

Jag tog upp honom ett par gånger när han sprattlade inatt, då var blöjan visserligen redan lite blöt men han kissade färdigt på pottan och sov sedan lugnare än nätterna innan. Läste i nån artikel som det tipsades om här att de inte kissar färdigt i blöjan utan oftast småskvätter ut överflödet. Då är det kanske inte så konstigt om han sprattlar av nödighet fler gånger per natt än om han tömmer blåsan ordentligt några gånger.
Användarvisningsbild
mollyjones
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 20
Blev medlem: mån dec 10, 2007 16:24
Ort: Göinge

Inläggav SkogsKajsa » tis dec 11, 2007 16:27

mollyjones skrev:Läste i nån artikel som det tipsades om här att de inte kissar färdigt i blöjan utan oftast småskvätter ut överflödet. Då är det kanske inte så konstigt om han sprattlar av nödighet fler gånger per natt än om han tömmer blåsan ordentligt några gånger.

Stämmer det! Barn kissar sällan färdigt när de kissar i blöjan utan det är bara överfyllnadsskyddet som löser ut. Kissar de viljemässigt på pottan tömmer de sig :-D
Bild Bild

Man får vara som man är när man inte blev som man skulle :-)
Användarvisningsbild
SkogsKajsa
Forumfixare
 
Inlägg: 3403
Blev medlem: mån sep 26, 2005 08:16
Ort: Värmland

Inläggav mollyjones » mån jan 07, 2008 17:56

Vi har fortfarande lite problem med att läsa Tuves signaler. Häromkvällen satt jag och tittade på honom när han satt i sin morfars knä och plötsligt hör jag hur det sprakar i byxorna på honom utan att han rört en min. Ibland skruvar han på sig, men ofta märker vi ingenting. Ett tag har vi erbjudit pottan alldeles för ofta och då blir han arg och sprattlar. Nu erbjuder jag hellre en gång för lite än en för mycket och det funkar mycket bättre, han vet ju precis vad pottan är till för. Vi hade ett par helt torra nätter med bara pottkissning efter julafton, men det varade inte så länge. Beror på hur trött jag är, börjar hämta mig efter jul- och nyår nu så vi är nog snart på banan igen.
Användarvisningsbild
mollyjones
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 20
Blev medlem: mån dec 10, 2007 16:24
Ort: Göinge

Inläggav mollyjones » mån jan 07, 2008 17:58

SkogsKajsa skrev:Angående bajset, har du märkt av någon rodnat runt ögnbrynen och eller näsan när han ska till att bajsa? Både Lukas och Nemi har varit "ansträngda" innan och det har synts på att näsan varit lite uppspärrad och rödare än vanligt och även ögonbrynen har haft ett ansträngt utseende med rodnad.


Han är ofta röd om ögonbrynen, men inte 17 kommer det nåt bajs för det... :roll:
Användarvisningsbild
mollyjones
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 20
Blev medlem: mån dec 10, 2007 16:24
Ort: Göinge

Inläggav mollyjones » mån feb 04, 2008 16:59

Vi fortsätter som innan, fattar inte alls när det ska komma bajs men ungefär 75% av kisset kommer i pottan. Ibland har vi tur och rutinpottar när han är bajsnödig och då passar han gärna på, så visst gillar han pottan bättre än blöjan. Nätterna beror på hur trött och seg jag är, oftast lyckas jag inte få kontroll över mina muskler i tid men i natt hade Tuve en torr blöja hela natten och en väldigt full potta på morgonen :tumsup:

Nu står mitt hopp till babytecken, att vi ska lära oss att kommunicera mer medvetet för jag tror att han kan uppskatta det. Har uppfattat det som att man börjar med tecken när de är runt halvåret så vi har ett par månader kvar.
Användarvisningsbild
mollyjones
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 20
Blev medlem: mån dec 10, 2007 16:24
Ort: Göinge

Inläggav mollyjones » tor feb 21, 2008 14:50

De senaste dagarna har det inte hamnat så mycket kiss i pottan eftersom Tuve är så ivrig på att undersöka hela världen. Han är glad och nöjd men studsar upp och ner på pottan och slänger sig efter allt som finns i närheten för att känna, klämma, smaka och dra. Om inget annat finns att tillgå så drar han av sig strumporna, sliter av mina örhängen eller låtsas att pottan är en rodeohäst. Ingen ro att kissa, med andra ord. Han har nyligen lärt sig sitta själv och det är tydligt att huvudet är fullt av aktivitet. Får se hur det går nu... :heart:
Användarvisningsbild
mollyjones
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 20
Blev medlem: mån dec 10, 2007 16:24
Ort: Göinge


Återgå till EC-Berättelser

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron