Fler tygblöjenybörjare?

Många som kör EC använder tygblöjor, snacka om det här!

Moderatorer: melon, SkogsKajsa

Fler tygblöjenybörjare?

Inläggav sonja » fre jan 12, 2007 22:06

Hejhej!
Jag är tygblöjenybörjare av hög kaliber B-) Finns det några fler där ute så vi kan följas åt?

Jag har några formsydda blöjor från imsevimse och ett par blöjbyxor, och så fem värdelösa tygblöjor jag aldrig använt eftersom de va skitklumpiga. Men förutom det har jag ingen erfarenhet.

Ska just nu inrikta mig på pocketmodellen :-)
Grejen är den bara att min sambo ogillar att de kostar så mycket och tycker det är jobbigt med tvätten. Men jag tycker det känns så dåligt varje gång man måste kasta en blöja i soporna, helst när den bara är easy-kissad (vi kör ju EC light på dottern å det mesta görs ju trots allt på pottan) :blahblah:

Även tygblöjeproffs är välkomna in i tråden för att komma me synpunkter såklart!!! :tumsup:
Har en Böna född okt -05 och en liten Svante född 17/6 -07
Användarvisningsbild
sonja
70 - Pissmyra
 
Inlägg: 76
Blev medlem: mån maj 15, 2006 13:58
Ort: Kungälv

Tygblöjor....

Inläggav Pugsey » ons jul 23, 2008 20:45

Hejsan...vi har inte haft tygblöjor så länge, lillan har använt dem i tre månader. Jag köpte först Imsevimse-allt-i-ett blöja men jag tyckte att de torkade långsamt så vi beställde Fuzzi Bunz från USA....vilket klipp, dollarn låg och så var det fraktfritt, jag tror vi betalade 120kr/blöja. Det är STOR skillnad på Imsevimse och Fuzzi Bunz, vi är så himla nöjda med pocketblöjorna. Det är INTE jobbigare med tygisar än med engångs, du slipper gå ut med blöjpåsar hela tiden. Tygisarna lägger vi i en hink med lock och så då det är något som ska tvättas så kör vi med tygisarna. Vi har 8st och det räcker för oss. Fuzzi torkar jättefort och kan köras i torktumlare. Jag kan inte se någon som helst nackdel med tygisar...jag tycker bara att det är lite pinsamt att jag själv inte började med dem på en gång....har inget att skylla på direkt. :blahblah: En snabb kalkyl....om du köper ex libero a95kr/paket (på stormarknader) delat på 52 blöjor blir ca 1.88kr/blöja och då vet jag inte hur många blöjor som går men om man räknar 5st/dag = 291kr/månad...det går ganska snabbt att tjäna på tygisarna. Sen är det ju miljövinsten som du gör....en del som är emot tygisar säger....jamen då måste du ju tvätta hela tiden, men tvätta måste man göra ändå och visst blir blöjorna lite roliga färger för vi tvättar med det som behövs tvättas ändå.
Pugsey
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 35
Blev medlem: mån jul 21, 2008 18:58


Återgå till Tygblöjor

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron