2barns-samsovning?

Allmänt snack om EC

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

2barns-samsovning?

Inläggav Kallesmamma » lör dec 17, 2011 20:18

Kommer att ha två barn om en fyra månader ungefär och just nu sover pojken mellan mig och sin pappa. Med plastad frotte och badlakan under sig eftersom han fortfarande kissar ca en gång på natten. Vaknar oftast för att kunna potta honom, men inte alltid...

Men nu vill sambon ha honom sovandes i eget rum innan bebisen kommer och jag vill helst låta honom göra det steget själv.
Tänkte som så att ha spjälsängen bredvid mig och pojken fortfarande mittemellan oss. (Sambon får sig ett antal sparkar per natt så det är väl mest därför, men det gosas väldigt mycket mellan dem nattetid med.. :hellu: )

Undrar väl mest om man ska försöka sig på eget rum och säng nu..? :rodna:
BildBild
Kallesmamma
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 54
Blev medlem: sön jan 02, 2011 15:05
Ort: Bjärnum

Inläggav Hemmamamma » fre dec 23, 2011 07:06

Hej!

Jag kan förstå om du tycker att er son är för liten för att sova i eget rum redan, men jag håller nog ändå med din sambo. Vi var noga med att se till att vår äldsta flicka, som var två år och åtta månader när hon blev storasyster, hade flyttat till eget rum i god tid innan. Detta för att hon inte skulle känna att hon blev undanskuffad av den nya bebisen. Vi gick helt in för att hon på alla sätt skulle känna att ett syskon är en tillgång och en person till att få kärlek av och ge kärlek till, och det fungerade alldeles utmärkt! Något jag tror att du inte tänkt på, och det gjorde inte jag heller, det är att du kommer att gå in i symbios med din nya bebis. Så måste det vara och då blir pappan desto viktigare för den äldsta barnet, så släpp fram honom, du. Det är verkligen inte alltid som vi mammor vet bäst. Papporna är ofta klarsyntare. ;-) Du skriver att du vill låta er pojke "ta det steget själv", men tänk på att ett litet barn inte har förmåga att ta beslut själv, utan det är föräldrarnas ansvar! :this:
Hemmamamma
Hemmamamma
350 - Storbajsare
 
Inlägg: 782
Blev medlem: sön jan 28, 2007 21:24


Återgå till EC-snack

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron