Tips på hur man kan börja

Om att potträna ett icke-EC:at barn över ca 18 månaders ålder.

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Tips på hur man kan börja

Inläggav SkogsKajsa » sön jun 25, 2006 10:40

En bra början kan vara att helt enkelt låta barnet gå naket och själv känna vad som händer och lära känna kroppens signaler.
Fram tills dess har barnet inte behövt bry sig om vad kroppen säger eftersom kisset och bajset ändå kommer när det kommit.

Ställ bara fram en potta, visa vad den är till för och låt barnet själv komma på hur mycket trevligare det är om kiss och bajs hamnar i den.
Låt gärna barnet se på när du själv, andra föräldern eller kanske syskon går på toaletten/pottan för att förstå att det är så man ska göra.

Låt det ta sin tid, bli inte arg över olyckor utan ta då hellre en trasa och torka upp tillsammans med barnet. Prata tillsammans om vad som hände och varför. Ha en avslappnad inställning till både olyckor och lyckade pottbesök, överdriven reaktion åt endera hållen kan avskräcka barnet från att vilja försöka mer.

Blir man arg kan barnet känna sig pressat och rädd att göra fel igen, och att prestera i pottan under press är inte det lättaste. Bättre då att inte försöka alls kanske.

Blir man glad och ger stående ovationer och hurrarop för minsta kiss i pottan så kan barnet få prestationsångest för det. Var det så viktigt för mamma och pappa? Oj det kan jag nog inte nå upp till.
Användarvisningsbild
SkogsKajsa
Forumfixare
 
Inlägg: 3403
Blev medlem: mån sep 26, 2005 08:16
Ort: Värmland

Återgå till Potträning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron