Potträningsberättelse från Suskiv på sjalbarnsforumet

Om att potträna ett icke-EC:at barn över ca 18 månaders ålder.

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Potträningsberättelse från Suskiv på sjalbarnsforumet

Inläggav SkogsKajsa » mån jun 26, 2006 06:13

Suskiv skrev:Tova blev ju torr utan EC och så här gjorde vi.

Vid ungefär 1 års ålder så började hon få springa mer och mer utan blöja. (bla för att hon lärt sig att slita av dem) olyckor blev det ju, men vi sa bara "Hoppsan, du får kissa i pottan nästa gång istället" och sen inget mer med det. Hon satt ibland på pottan men inget hände. Sen en dag så kissade hon på pottan och då fick hon ju massor av beröm och då föll polletten ner. Efter det så började hon gå till pottan fler och fler gånger när hon behövde kissa och när hon bajsade i pottan första gången så gillade hon konceptet så mycket att hon helst inte ville bajsa i blöja efter det.

Under vintern efter att hon fyllt 2 var hon ganska säker hemma och gick i princip helt utan blöja inne. Ute och på natten hade hon blöja. Så en morgon pang bom så var nattblöjan torr och den fortsatte att vara torr många dagar irad. Som en morot för henne så tog vi bort jätteblöjan (hon hade huggles på natten) och vi har haft ca 7-8 kissolyckor på natten och då har det oftast varit så att hon antingen drukit mycket eller slarvat med kvällskissandet.
Våren kom och egentligen hade hon kunnat skippa blöjan redan då, men hon var inte helt säker ute (van att ha blöja) och efter att ha testat ett par ggr utan blöja och fått overallen nerkissad så valde vi att köra med uteblöja så länge overallen användes. När overallen togs bort så togs även uteblöjan bort. Ett par olyckor och sen var hon helt torr. Däremot så sa hon inte till när hon var kissnäödigt uatn vi fick förekomma henne. Börjat säga till har hon precis gjort och då blev det ännu enklare.

Torkel är just nu inne i stadiet då han är utan blöja hemma ganska mycket. Han rutinkissas när blöjan tas av, efter måltid, efter middagslur, på morgonen och efter bad. På det så går han spontant själv på potta ganska mycket, men det är inte alltid det kommer nått. Tror han kommer att behöva en vinter till på sig innan han blir helt torr och vi kommer att fortsätta med rutinpottandet och hoppas att dagis också gör det.


Kul att sjalbarnsmedlemmar vill vara med och bidra med berättelser här! :tumsup:
Bild Bild

Man får vara som man är när man inte blev som man skulle :-)
Användarvisningsbild
SkogsKajsa
Forumfixare
 
Inlägg: 3403
Blev medlem: mån sep 26, 2005 08:16
Ort: Värmland

Återgå till Potträning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron