Potträningsberättelse från Hella på Sjalbarnsforumet

Om att potträna ett icke-EC:at barn över ca 18 månaders ålder.

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Potträningsberättelse från Hella på Sjalbarnsforumet

Inläggav SkogsKajsa » mån jun 26, 2006 06:15

Hella skrev:Jag har två torra icke-ec-barn, och ett icke torrt halv-ec:at barn som vi nu i princip slutat ec-a av lättja eller nåt :oops:

Hur som helst. De två äldsta har fått gå utan blöja hemma, våra mattor går att tvätta och det är lätt att torka upp lite barnkiss från golvet. Pottan har stått i ett hörn, och ibland har de sprungit dit och låtsaskissat och liksom lekt fram det. Man har märkt tydligt när de blivit medvetna om hur det hänger ihop, och liksom sagt till innan de kissat på golvet. Då började vi prata lite om pottan och säga att den kan man kissa i, så slipper man halka eller bli blöt om strumporna :lol:

Cecilia som är 13 månader säger till just när hon kissar, jag vet inte om hon känner innan eller förstår sambandet, men hon vet vad hon gör i alla fall. Kssss, säger hon och visar pölen som blir. Vi pratar inte om pottan med henne än, utan den står där den står, och ibland sitter hon på den och gör mig sällskap när jag är på toa.

Killarna har varit torra innan tvåårsdagen båda två, och hur det blir med syrran får vi se. Potträning är jag nog för lat för. Det måste väl ändå vara en naturlig sak för barn att lära sig att känna efter om de är kissnödiga, och en mognadsfråga när de förstår orsak och verkan och säger till innan de kissar/ går och sätter sig på pottan tänker jag och väntar med spänning på hur det utvecklas den här gången... Eller har jag bara haft tur, för jag tror inte vi pottränat alls egentligen utan bara förklarat lite och visat var den står.


Tack till Sjalbarnsmedlemmarna för deras bidrag till vårt forum! :tumsup:
Bild Bild

Man får vara som man är när man inte blev som man skulle :-)
Användarvisningsbild
SkogsKajsa
Forumfixare
 
Inlägg: 3403
Blev medlem: mån sep 26, 2005 08:16
Ort: Värmland

Återgå till Potträning

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron