Framsteg

Här kan även ni som inte är registrerade ställa frågor eller komma med kommentarer. Välkomna!

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Framsteg

Inläggav asti » tis feb 10, 2009 13:57

hej. vill bara berätta att vår lilla flicka har gjort framsteg. hon är nu 1 år och vi har ECat sen hon var ett par månader, men endast light varianten.

jag ska snart börja jobba igen och hennes pappa ska vara hemma ett halvår. det är väl jag som har drivit detta mest här hemma, men han tycker också att det är en sund ide, tycker att det är kul när det blir framsteg mm. men jag har varit rädd för att hon kommer att gå tillbaka eftersom han kanske inte "vågar" lika mycket som jag.

jag har funderat på hur vi ska gå vidare till nästa steg (och att få med mig pappa). efter jul började jag ha henne blöjfri på dagarna här hemma lite nu och då. men så fick jag ett mail från en kompis och hon har sin pojk (de är jämngamla) blöjfri hela tiden hemma. då fick jag inspiration och har gjort likadant med min flicka. det är roligt för det är faktiskt inte många blöjor och byxor som blir olyckor.

så idag, när jag höll på att göra ordning lunchen såg jag att hon gick fram till pottan som stod i hallen och försökte sätta sig på den. då tog jag av henne byxorna och hon satte sig och kissade. DET kändes som ett stort framsteg. senare när jag stolt som en tupp berättade för mormor vad hon har gjort, sätter hon sig på golvet och kissar. så det var kanske inte helt så enkelt, men ändå. DET måste väl vara ett stort steg i rätt riktning... eller vad säger ni....?!

nej, nu har jag svamlat på här en stund. jag som skulle hinna laga lasange och dammsuga medans hon sover. tack för ordet och må så gott!
=)
asti
asti
 

Re: Framsteg

Inläggav marre » tis feb 10, 2009 21:32

asti skrev:så idag, när jag höll på att göra ordning lunchen såg jag att hon gick fram till pottan som stod i hallen och försökte sätta sig på den. då tog jag av henne byxorna och hon satte sig och kissade. DET kändes som ett stort framsteg. senare när jag stolt som en tupp berättade för mormor vad hon har gjort, sätter hon sig på golvet och kissar. så det var kanske inte helt så enkelt, men ändå. DET måste väl vara ett stort steg i rätt riktning... eller vad säger ni....?!

Kul att det går bra! Tror det som hände när du berättade för din mamma var att dottern hörde dig prata om kiss- och kissade :lol:
Lycka till framöver!
Mamma till M 0507 och A 0706 Bild
Användarvisningsbild
marre
70 - Pissmyra
 
Inlägg: 114
Blev medlem: lör okt 01, 2005 15:23

Re: Framsteg

Inläggav Hemmamamma » mån mar 02, 2009 16:39

asti skrev:jag ska snart börja jobba igen och hennes pappa ska vara hemma ett halvår. det är väl jag som har drivit detta mest här hemma, men han tycker också att det är en sund ide, tycker att det är kul när det blir framsteg mm. men jag har varit rädd för att hon kommer att gå tillbaka eftersom han kanske inte "vågar" lika mycket som jag.


Det finns väl knappast något som tyder på att papporna skulle vara sämre på att hjälpa sina barn att få komma på potta eller toalett än mammorna - snarare tvärtom, skulle jag vilja säga. Enligt min erfarenhet är män ofta tydligare och direktare i kommunikationen med sina medmänniskor i allmänhet och krånglar inte till saker i onödan. Dessutom tror jag inte att det är lika vanligt att pappor övertolkar och förekommer sina barn, utan låter dem själva få säga till, vilket givetvis är en stor fördel; speciellt då när vi talar om barn som är över året. Att ge beröm, tycker jag också att pappor är duktiga på! :app:

Jag vet inte riktigt vad du menar med "vågar", men om det är blöjfriheten som du anspelar på, så tror jag inte att man behöver vara orolig för att använda "för-säkerhets-skull-blöja", så länge som man tycker att det behövs.
Hemmamamma
Hemmamamma
350 - Storbajsare
 
Inlägg: 782
Blev medlem: sön jan 28, 2007 21:24

Inläggav asti » fre mar 06, 2009 08:34

Tack för dina kommentarer.

Jag menar absolut inte att papporna på något sätt är sämre än mammorna! Absolut inte! Det är inte alls det, men är han (eller kanske hon) inte lika engagerad i ec som den andra partnern, så kan erbjudandet om kissande utebli. Så är det ju t ex när farmor eller mormor är barnvakt. Då kissar de henne inte så ofta och då uteblir erbjudandet för henne att kissa/bajsa.

Min sambo känner sig stressad över det här och därför har vi börjat mer med blöja. Nackdelen är kanske att man lättare glömmer att kissa henne. Det viktigaste är ju inte att hon är blöjfri, utan att hon erbjuds potta med jämna mellanrum anser jag. Vilket du också poängterar.

Såg en annan kommentar du skrev om att aldrig säga "att det inte gör någonting". Tackar för den, för det har jag tyvärr gjort! Jag brukar förklara att nu blev det fel, men lägger ofta till att det inte gör något. Ska sluta med det bums.

Tack för alla kloka råd!
=)
asti
asti
 

Inläggav Hemmamamma » lör mar 07, 2009 13:58

asti skrev:Såg en annan kommentar du skrev om att aldrig säga "att det inte gör någonting". Tackar för den, för det har jag tyvärr gjort! Jag brukar förklara att nu blev det fel, men lägger ofta till att det inte gör något. Ska sluta med det bums.


Jo, men det skrev jag till en förälder med ett barn som var nästan två år, d.v.s. i en ålder då man mer aktivt går in för att träna bort blöjan. Jag tycker ju att det är jätteviktigt att man är väldigt tydlig mot barnet, så att det förstår vad mamma och pappa menar. Barn tar ju allt man säger väldigt bokstavligt.

Er flicka är ju så liten så jag förstår ju att det faktiskt är sant att det "inte gör någonting". Men det är ju ändå onödigt att tala om det...

Vad jag gjorde, när vi aktivt tränade bort blöjan, var att jag efter att jag sagt att hon inte skulle kissa på golvet, utan säga till och kissa på pottan/ toan, avslutade med något uppmuntrande om att hon säkert skulle göra det nästa gång.
Hemmamamma
Hemmamamma
350 - Storbajsare
 
Inlägg: 782
Blev medlem: sön jan 28, 2007 21:24


Återgå till Gästrummet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron