Anton på pottan

Berättelser/dagböcker ur EC-livet
Dela gärna med dig av Er berättelse!

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Inläggav EmmaF » ons maj 19, 2010 12:46

Tack för uppmuntran. Det behövs, idag är en dålig dag :cry: . Det var just detta jag var rädd för när jag startade detta EC-projekt, att humöret skulle bli dåligt halva dagen bara för att allt misslyckas på morgonen. Idag blev det kiss på hela badrumsmattan medan jag tappade upp badvatten, en minut efter att lillen inte kissat en droppe i pottan.

Så måste jag få beklaga mig över att jag hittills nästan aldrig kommit in i den där goda rytmen som folk pratar om, den när det inte kommer småskvättar hela tiden. Jag vägrar fortfarande att byta varje halvtimme bara för att det kommit en matsked kiss i kanten, jag höll på så ett tag men då fick vi tvätta blöjor varje dag, maken tyckte att jag överdrev och ville inte hjälpa till att vika. Är det ordentligt blött så byter jag såklart.
EmmaF
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 23
Blev medlem: lör mar 06, 2010 20:32

Inläggav LinnéaMätare » tis maj 25, 2010 09:45

Hej du!
Om det bara kommit en matsked kiss i kanten, kanske du kan lägga den blöjan åt sidan att lufttorka och sätta på en torr...
Då kan du återanvända den kissade sedan när den är torr utan att tvätta och vika igen.
Prova med en och känn efter om den verkar lukta mycket ofrächt.
Om det passar i din familj...
Användarvisningsbild
LinnéaMätare
70 - Pissmyra
 
Inlägg: 92
Blev medlem: mån sep 25, 2006 20:00
Ort: Stora Mellösa

Inläggav millot » tis maj 25, 2010 20:59

LinnéaMätare skrev:Hej du!
Om det bara kommit en matsked kiss i kanten, kanske du kan lägga den blöjan åt sidan att lufttorka och sätta på en torr...
Då kan du återanvända den kissade sedan när den är torr utan att tvätta och vika igen.
Prova med en och känn efter om den verkar lukta mycket ofrächt.
Om det passar i din familj...
:iagree:
Vi sköljde ofta ur och hängde upp på en sådan där "spindel" direkt. Det är först på senare tid som kisset verkligen luktar kiss tycker jag.

Ta det som det kommer! Om bajset funkar är ju det kanon! :rock: Sen om ni lyckas pricka kiss då och då så att han kommer ihåg att man kan göra även det på pottan är ju mycket vunnet. Stressar man blir det ofta sämre, tyckte iaf jag. Lite mycket prestige i att bli "tidig" och så... Så här i efterhand tycker jag det var att slippa bajsblöjorna som var den stora vinsten. Jag kan rekommendera toaring också. Då slipper man tvätta läskiga pottor :ill:
millot
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 36
Blev medlem: ons mar 26, 2008 17:38

Inläggav EmmaF » ons maj 26, 2010 15:59

Måste ju skriva någon gång när det går bra också!

Idag återanvändes samma blöja från 06.30 till 14.00. (utan minsta kissdroppe i den)! :rock: :app: Missade morgonkisset för att jag var så trött att jag inte fattade vad som stod på när lillen åmade sig. Men sedan prickade vi andra morgonkisset (brukar vara det svåraste på hela dagen) efter lite gosande i sängen. För en gångs skull kissade han inte när han sitter i barnstolen och äter frukost. Efter det dammsugning med Anton i sjalen, när han började skruva på sig provade jag pottan men det blev ilsken protest, det var amma han ville! Så somnade han en timme tills jag var tvungen att väcka honom för att åka på utflykt, kiss i pottan innan vi åkte och två gånger i handfatet på fiket när han blev gnällig. Somnade när vi kom hem, vaknade och kissade rejält i pottan. Jag tänkte att efter det är det nog lungt att sitta i barnstolen och äta lunch men det var det inte. Skruvade besvärat på sig efter en stund, då är det bajs på gång, men lite kiss hade kommit i blöjan innan vi hann till pottan. Nytt rekord i lång tid med torr blöja! :ls:

Sen fick jag byta tre gånger på en timme. :-S Det kommer mycket kiss när lillen ligger på golvet och försöker krypa, kanske blir det tryck på blåsan när han ligger på mage? Eller så är det att han är koncentrerad på annat?

Men på eftermiddagen prickade vi kiss på kundtoaletten på ICA efter storhandling med lillen i sjalen :vågen: (sjalen är himla bra, ska använda den mer)
EmmaF
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 23
Blev medlem: lör mar 06, 2010 20:32

Inläggav Hemmamamma » tor maj 27, 2010 08:26

Du skrev att han kissade när du tappade upp badvattnet. Detta kan användas som ett mycket effektivt knep för att få barnet att kissa på pottan. Har du provat att sätta på vattenkranen i handfatet i samband med pottbesöken? Det var så vi introducerade pottkissningen för vår andra dotter. Fast då hade hon ju en hjälpsam storasyster som tog på sig den uppgiften, så att vattnet kunde sättas på så snart lillasyster satts tillrätta på pottan.

Roligt att det fungerar bättre nu! Lycka till! :tumup:
Hemmamamma
Hemmamamma
350 - Storbajsare
 
Inlägg: 782
Blev medlem: sön jan 28, 2007 21:24

Inläggav EmmaF » mån jun 07, 2010 18:55

Tack för alla bra tips!
Tricket med vattenkranen funkade utmärkt! Nu har han fattat att han ska kissa när han sitter på pottan, och verkar kissa lite mer varje gång. Dessutom hänger vi upp blöjor med bara lite kiss på tork och återanvänder, luktar inte illa alls och sparar jobb med tvätt och vikande. Och så är allt lättare på sommaren när det inte behövs så mycket kläder!

En annan upptäckt är att det går att förhindra en del småskvättar genom att undvika att lillen blir uttråkad. Man kan inte lämna honom för länge på samma ställe med samma leksaker, då kissar han garanterat. Det bästa är att bära, då kissar han inte utan "säger till" genom att gnälla eller skruva på sig.

Den största konsten är att inte stressa upp sig när det inte funkar. Jag tränar på det. :-S Nu ska dessutom pappan vara hemma, vi har två månader ledigt tillsammans, sen ska jag jobba. Så det är lite upp till honom hur det blir med EC til hösten.
EmmaF
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 23
Blev medlem: lör mar 06, 2010 20:32

Inläggav Hemmamamma » mån jun 07, 2010 19:27

Vad roligt att höra! :tumsup:

Det kommer säkert att fungera jättebra med pappa hemma. Vi mammor må vara bättre på att uppfatta och tolka signaler, men i övrigt är papporna ofta bättre på att kommunicera med barnen. Män och barn är i regel tydligare och rakare i sin kommunikation än kvinnor som ofta är otydligare och omständligare. Män tar ofta saker för vad de är medan vi kvinnor håller på och funderar och psykologiserar. Vi mammor har mycket att lära av våra män. Ofta tror vi att vårt sätt är det bästa, men det ska vi nog inte vara så säkra på. ;-)
Hemmamamma
Hemmamamma
350 - Storbajsare
 
Inlägg: 782
Blev medlem: sön jan 28, 2007 21:24

Inläggav EmmaF » fre jul 02, 2010 11:25

Nu när det är sommar hade jag tänkt prova mer bjöjfritt, men det har inte blivit så mycket med det. Jag tycker inte riktigt om att det kommer kiss lite överallt, även om det inte är så mycket i taget. Så det blir blöja på för det mesta. Jag trodde också att EC skulle gå bättre när vi är båda hemma och morföräldrar hjälpt till en del, att det skulle bli mer tid att uppmärksamma signaler. Men det är nog nästan tvärtom. När båda är hemma blir det lite flytande vems ansvaret egentligen är och så missas det mer. Mormor har accepterat EC-idén nu, hon var lite skeptisk i början, nu försökte hon se till att kisset hamnade på hennes rosor!

Vi bodde hos mina föräldrar i sommarstugan en vecka, underligt nog vaknade lillen varannan timme på nätterna och kissade. Flera genomkissade blöjor och blöta lakan blev det innan vi insåg att vi måste upp och kissa varje gång :zzz: . Tur att mormor tog morgonpasset så att vi fick sovmorgon! Så fort vi kom hem blev det som vanligt igen, inget kiss förrän framåt morgonen. Konstigt, vart kom allt kiss ifrån undrar jag? :hmm:

Och så har jag upptäckt att han kan sitta själv på pottan :ls: Jag har hållit i honom av gammal vana, men så släppte jag och han satt kvar!
EmmaF
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 23
Blev medlem: lör mar 06, 2010 20:32

Inläggav EmmaF » tor sep 30, 2010 12:06

Nu är det ett tag sedan jag skrev och lillen har blivit 10 månader. Egentligen har det inte hänt så mycket vad gäller EC. Bajset hamnar alltid i pottan, signalerna är jättetydliga och han kan hålla sig ganska länge om vi är borta och inte har någon potta med. Någon gång har han bajsat när jag hållit honom över marken i skogen. En gång senaste 4 mån har det skett en "olycka" i blöjan.
Men kisset... Vi ser inga signaler. Han kissar ofta när vi sätter honom på pottan men oftast har det redan hunnit bli blött i blöjan sedan förra gången. Ambitionerna är inte så höga heller, vi tycket det funkar bra som det är, tids nog kommer han på att han ska säga till. Jag har ändå en känsla av att han småkissar lite mindre och alltså kissar mer åt gången lite mindre ofta.
EmmaF
10 - Skitnyfiken
 
Inlägg: 23
Blev medlem: lör mar 06, 2010 20:32

Föregående

Återgå till EC-Berättelser

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron