M., EC-kille modell juli '08

Berättelser/dagböcker ur EC-livet
Dela gärna med dig av Er berättelse!

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Inläggav Kolsyra » tis dec 02, 2008 20:35

Ah, jag hade ju glömt universaltricket: Skriv här om utebliven nattorrhet så fixar det sig :green: Han var torr i morse, nämligen.

Pelikan, jo, jag har försökt med att han får suga på ett finger eller nappen. Några gånger har det lyckats men oftare funkar det inte. Han har bara napp precis innan han somnar och eventuellt då vi åker bil så då jag ger honom nappen då han är klarvaken verkar han inte vilja ha den till annat än att hålla i handen och fingra på. Fingret biter/suger han på ett litet tag, men nu har han dessutom kommit på att han kan göra ljud medan han har mitt finger i munnen. Så då sitter han och smaskar på fingret, gör roliga ljud och skrattar åt sig själv (tydligen för att det känns/låter så kul då man jollrar med mammas finger i munnen). Hur som helst så är både nappen och fingret så spännande att sugandet inte riktigt har önskad effekt.

Aha, M har inte hittat strumporna, har man hittat nåt så häftigt som snoppen så slutar man leta efter mer, verkar han tycka :green:
Kolsyra
250 - Pottsork
 
Inlägg: 267
Blev medlem: mån jan 15, 2007 18:01
Ort: Finland

Inläggav pelikan » tor dec 04, 2008 22:12

:lol:
Användarvisningsbild
pelikan
150 - Pissråtta
 
Inlägg: 180
Blev medlem: mån sep 15, 2008 13:14
Ort: Antony (Paris)

Inläggav Kolsyra » sön jun 13, 2010 09:28

Uppdatering efter mer än ett år dårå... :-) Jag slutade skriva här eftersom tiden inte räckte till. Jag hade tänkt vänta tills "allt" hade lugnat ner sig lite. Tja, det gjorde det ju aldrig, vilket jag borde ha vetat :-)

Vår M blir två om några veckor och tyvärr kan jag väl inte påstå att han är en EC-bebis fullt ut. Det gick bra i början men sedan blev det svårare. Redan som liten verkade han vilja vara väldigt privat med sitt kissande. Kom det inget kiss då jag höll honom över handfatet så lade jag honom på en handduk på golvet och lämnade rummet en halvminut. Vips hade han kissat!

För bajs ville jag ändå hålla honom över handfat eller potta, men vi kom in i en period då det gick sååå trööögt och jag märkte att han hellre höll sig än bajsade på pottan. Jag tror också att det hela blev svårare av att storasyster ofta var närvarande under bajs-sessionerna. Hon var ju inte ens 2 ½ då och bajsandet tog ju sådan tiiid, så hon kunde ju inte behöva vara ensam i ett annat rum bara för att lillebror kanske skulle bajsa...

Småningom gav vi upp och lät honom bajsa i blöjan. För kiss har vi pottat honom efter sömn och före utgång och då och då däremellan. Efter sömn har det funkat bra och han har oftare varit torr än våt i blöjan efter natt eller lunchvila.

Nu har vi alltså en tvååring som är lite halv-EC:ad... eller kanske kvarts-EC:ad. Jag vill absolut göra ett försök mot dagtorrhet nu i sommar, men vi får se hur det går... Han har bajsat några gånger i pottan de senaste veckorna, men så vägrar han några dagar igen.

Nä, nu ska det lunchas här!
Kolsyra
250 - Pottsork
 
Inlägg: 267
Blev medlem: mån jan 15, 2007 18:01
Ort: Finland

Föregående

Återgå till EC-Berättelser

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

cron