Tränat länge utan resultat..

Här kan även ni som inte är registrerade ställa frågor eller komma med kommentarer. Välkomna!

Moderatorer: melon, Veronika, SkogsKajsa, feber

Tränat länge utan resultat..

Inläggav Krla » ons feb 11, 2015 22:20

Vid 4,5 mån började vi ec. Alltid efter sömn, amning, mat, bärsele, blöjbyte mm. Nu är min son 11 månader. Bajsningen fungerar bra, de flesta gånger kommer det på toaletten men inte kisseriet. Han blir arg på toaletten, vill av toalettstolen innan vi sitter där. Han blir som en sprättbåge om det inte är så att bajs eller kiss kommer direkt för då sitter han. Men oavsett så går det fort han vill inte sitta där och vänta in. Vi har toasits, ingen skillnad. Potta vill han inte sitta kvar på. Men när jag lyfter ner honom och han står och ex håller sig i tvättmaskinen så kommer kisset. Hur ska jag fortsätta så att vi kan få det på toaletten i stället? Tacksam för alla tips, jag vill så gärna att det ska fungera!
Krla
 

Re: Tränat länge utan resultat..

Inläggav Hemmamamma » sön apr 05, 2015 10:49

Hej! Vad bra att du erbjuder potta/toa och vad tråkigt att det inte funkar!

Ibland kan man behöva ta till lite pottvänliga aktiviteter för att få småttingarna att komma till ro. Man kan rabbla alfabetet eller någon ramsa, läsa Pixiböcker eller tidskrifter (som väl ofta finns till hands på toaletten), härma djurljud (Vad säger ormen?), peka ut kroppsdelar, räkna tårna, sjunga en sång eller helt enkelt lyssna efter kissljudet. Man får prova sig fram.

Viktigt är givetvis att man som förälder är tydlig med var man ska göra ifrån sig och ge massor av beröm :app: när det blir rätt, liksom att tydligt säga ifrån om barnet t.ex. kissar på golvet :this: . Det är ju vi föräldrar som måste lära barnen hur man ska göra och inte, likaväl på toaletten som vid matbordet.

Det är också viktigt att barnet känner att föräldern verkligen är säker på vad som är rätt. Här är ofta papporna bättre än vi mammor, som ofta börjar tveka och fundera, medan papporna bara gör och ofta är tydligare i såväl tonfall som kroppspråk.

Tänk på att man inte går på toaletten för att man vill utan för att man behöver. Man ska därför aldrig fråga ett barn om det VILL gå på toaletten. Om man själv är osäker på om barnet behöver, kan man givetvis fråga barnet om det BEHÖVER, men om man anser att barnet behöver gå så kan man när barnet är i ettårsåldern och börjat tala lite mer, ge två alternativ genom att fråga om barnet vill gå på pottan ELLER toaletten.

En del barn börjar säga till med ord att de behöver redan innan ett års ålder medan andra inte gör det förrän vid ett och ett halvt. Ofta använder barnet då ett och samma ord: t.ex. ett ord som betecknar kiss, bajs, potta eller toa, även om barnet väl på plats kan säga samtliga ord. En del barn kompletterar också genom gester, som att dra sig i skrevet eller helt enkelt krypa eller knalla iväg till potta eller toalett.

Lycka till! :tumup:
Hemmamamma
Hemmamamma
350 - Storbajsare
 
Inlägg: 782
Blev medlem: sön jan 28, 2007 21:24


Återgå till Gästrummet

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster

cron