Om att tömma blåsan

Här samlas fakta och tänkvärdeheter om EC

Moderatorer: melon, SkogsKajsa

Om att tömma blåsan

Inläggav SkogsKajsa » tis apr 18, 2006 14:25

Vanligtvis så tömmer inte bebisar blåsan ordentligt när de kissar i byxan/blöjan, då funkar kissandet mer som ett överfyllnadsskydd som pyttsar ut det som inte får plats längre.
Barn som har blöja tömmar alltså sällan sina blåsor helt och har därför urin i blåsan ganska långa stunder, det är inte alls bra ur bakteriesynpunkt och risken för urinvägsinfektion ökar.

Källor:
http://www.gp.se/gp/road/Classic/shared ... 0&a=120780
http://www.aftonbladet.se/vss/foraldrar ... 45,00.html

Barn som sätts på pottan och medvetet kissar tömmer däremot ofta blåsan rejält, detta leder också till att blåsan tränas på att fyllas och tömmas och barnet får då bättre kontroll över sin blåsa och tränar blåsans kapacitet.

När pottade bebisar råkar kissa ner sig så kissar även de bara en liten skvätt och behöver snart kissa igen. Oftast vill dom då inte kissa direkt utan behöver lite tid på sig.

tinaw skrev:
en liten stund efter en kissolycka kommer det ofta mer kiss. De "spontana" kissningarna tömmer inte blåsan, de är mer som ett överfyllnadsskydd. Viljemässiga kissningar tömmar blåsan mycket mer, därför är det ofta längre mellan kissningarna när man prickar och kortare när man missar, och har man väl börjat missa är det lätt att fortsätta eftersom olyckorna kommer tätare än kissningar skulle göra.


Kristina skrev:
Ett bra sätt att "råda bot" på detta är att stoppa ungen i sjalen, då kommer man mer i fas med varandra igen. :)
Bild Bild

Man får vara som man är när man inte blev som man skulle :-)
Användarvisningsbild
SkogsKajsa
Forumfixare
 
Inlägg: 3403
Blev medlem: mån sep 26, 2005 08:16
Ort: Värmland

Återgå till Om EC

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster

cron